Svestranost, prednost ili mana

Oduvijek sam svestrana, bila sam i voditelj ugostiteljskog objekta, Product Manager u korporacijama, B2B i B2C prodaja, web administrator, content writer, grafički dizajner, dostavljač i organizator evenata. Nikad nisam shvaćala da li je svestranost prednost ili mana pa sam ChatGPT zamolila da navede deset točaka koje određuju nas hobotnice, i čini mi se da i on/ona/ono naginje zaključku da je multifunkcionalnost prednost :).

ChatGPT

  1. Multifunkcionalna osoba je sposobna prilagođavati se različitim zadacima unutar tvrtke.
  2. Tvrtke koje zaposle multifunkcionalne osobe mogu smanjiti trošak radne snage.
  3. Multifunkcionalnost u radnoj snazi može povećati produktivnost tvrtke.
  4. Osobe koje mogu izvršavati više različitih poslova često su fleksibilnije i prilagodljivije u dinamičnim radnim okruženjima.
  5. Multifunkcionalni radnici su često manje ovisni o drugim zaposlenicima u tvrtki, što može poboljšati cjelokupno funkcioniranje tvrtke.
  6. Tvrtke mogu pružiti svojim zaposlenicima dodatnu obuku kako bi ih učinili multifunkcionalnima, što pruža dodatne mogućnosti i potencijalno veće plaće za zaposlenike.
  7. Postoji rizik da će multifunkcionalni radnici biti manje stručni u svakoj pojedinačnoj specijalizaciji u odnosu na one koji se bave samo jednim poslom.
  8. Zahtijevanje da zaposlenici obavljaju više različitih poslova može dovesti do preopterećenosti i nemogućnosti izvršavanja svih zadataka kvalitetno.
  9. Multifunkcionalnost može dovesti do manjeg fokusa na pojedinačne poslove i manje želje zaposlenika da se usredotoče na određenu specijalizaciju.
  10. Tvrtke moraju imati jasno definirane zadatke i očekivanja za multifunkcionalne radnike kako bi osigurale učinkovitu i uspješnu suradnju.

Foto: Microsoft Designer

One thought on “Svestranost, prednost ili mana

  1. Svestranost svakako prednost! I nikako ne bih rekla da su multifunkcionalne osobe manje stručne, samo da su inteligentnije i sposobnije izvršavati više poslova paralelno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *